Lasten uimakoulut

Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja eritasoisille lapsille neljästä vuodesta ylöspäin. Uimakouluissa opetellaan uinnin perustaitoja uimaopettajien johdolla. Vasta-alkaville/aroille lapsille on tarjolla varhaistaito- tai alkeis 1 ryhmä sekä pidemmälle ehtineille alkeisjatko- tai jatkouimakoulu. Joensuun Uimaseura järjestää uimakouluja kevät- ja syksykaudella sekä toukokuussa intensiivikurssina. Kurssien mainokset löydät täältä.

Kurssien kokoontumispäivät löydät täältä.

Arvioi ensin uimarin uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Uimakouluihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisohjelmassa (kohdassa ilmoittautuminen). Ilmoittautuisen jälkeen saat sähköpostiisi ryhmän info-kirjeen, josta löydät kaiken oleellisen tiedon kurssista. Kurssilaiset saavat uimakoulun päätyttyä uintikirjan josta löydätte lapsen uimataidon ja suoritettun uintimerkin. Tämän suoritetun merkin perustella lapsi siirretään  seuraavaan uimakouluryhmään tulevaa kautta varten.  Lapsen suoritettua 25 metrin uimataidon hän siirtyy Vesiralliryhmään.

Uudet kurssilaiset voivat aloittaa sillä kurssilla mihin lapsen uintitaso soveltuu.

Ryhmien kuvaukset ja pääsyvaaatimukset (HUOM! eroavat kaupungin kesäuimakouluista)

Huomioithan, että 4-vuotiaat lapset voivat osallistua vain varhaistaitoryhmään.

VARHAISTAITORYHMÄ on tarkoitettu 4 -vuotiaille, uimataidottomille lapsille. Lapsille opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuuden kehittämistä sekä ryhmässä toimimista. Tavoitteena on oppia toimimaan vedessä ja suorittaa varhaistaitomerkin tehtävät.

ALKEISRYHMÄ 1 on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka eivät vielä uskalla kastaa kasvojaan veteen tai kastaa selin korviaan. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu'ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on suorittaa varhaistaitomerkin tehtävät.

ALKEISRYHMÄ 2 on tarkoitettu 5 - 7 -vuotiaille uimataidottomille lapsille jotka uskaltavat laittaa kasvonsa veteen, sukeltaa ja kastaa korvansa veteen selkäasennossa. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu´ut ja mahdollisuuksien mukaan alkeisuinnit. Tavoitteena on saada 5 - 10 metrin uimataito sekä varhaistaito/alkeismerkki.

ALKEISJATKO on tarkoitettu lapsille, joiden uimataito on vähäinen (n. 5 metriä) ja he uskaltavat laitaa kasvonsa veteen ja sukeltaa. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuinteja sekä kokeillaan sukeltamista. Tavoitteena on saada 10 metrin uimataito sekä alkeismerkki.

JATKORYHMÄ 1 on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti YHDELLÄ lajilla 10 metriä tai ovat suorittaneet alkeismerkin. Ryhmässä kehitetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan hyppyjä, sukeltamista sekä alkeisuintilajeja. Tavoitteena on saada 25 metrin uimataito.

JATKORYHMÄ 2 on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti KAHDELLA lajilla 10 metriä tai ovat suorittaneet alkeismerkin. Ryhmässä kehitetään jo opittuja taitoja ja harjoitellaan hyppyjä, sukeltamista sekä alkeisuintilajeja. Tavoitteena on saada 25 metrin uimataito.

Missä ja milloin?

Ryhmät kokoontuvat Vesikossa lauantaisin klo 8.15-10.15, sunnuntaisin klo 16.40-18.40 ja Rantakylän uimahallissa sunnuntaisin  klo 15.30-17.00. Uintiaika on 30 min/ryhmä.

Hinta ja ilmoittautuminen

Kevään tai syksyn uimakoulu kestää 13 kertaa ja kurssi maksaa yhdeltä kaudelta 105 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi. Maksu sisältää untikirjan ja uintimerkin.

Kaudella tarkoitetaan joko kevät- (tammi-huhtikuu) tai syyskautta (elo-marraskuu).

Toukokuun intensiivikurssit kestävät 8 kertaa ja kurssi maksaa 58 € + 15 € jäsenmaksu/lapsi.

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu ilmoittautumisohjelman kautta kohdasta ilmoittautuminen. Samasta kohdasta löydät myös tiedon ilmoittautumisen alkamisesta.

Ryhmien vastuuohjaajat

Vesikko

La lasten allas: Helena Jolkkonen, helena.jolkkonen(at)gmail.com

Maija Kokkonen, maija.kokkonen95(at)gmail.com

Su lasten allas: Henna Sälliluoma, hennamaarit(at)elisanet.fi

Su aaltoallas: Maija Kokkonen, maija.kokkonen95(at)gmail.com

Rantakylä

Helena Jolkkonen, helena.jolkkonen(at)gmail.com

uimakoulu(at)joensuunuimaseura.fi

Lisätietoja: 044-0991907

Vapaat paikat syksyn 2016 vesiralliryhmiin, paikkatilanne päivitetty 8.8.

Paikka        Allas
Päivä     Kellonaika