Joensuun Uimaseura on sinettiseura

Sinettiseura -logo myönnetään urheiluseuralle lajiliiton toimesta tunnustuksena laadukkaasta lasten, nuorten ja aikuisten urheiluseuratoiminnasta. Sinettiseura -logoa saavat käyttää Sinettiseurat, Valon jäsenjärjestöt ja liikunnan aluejärjestöt sinettiseuratoiminnasta viestiessään.

JoUSsille myönnettiin vuonna 2007 Sinettiseura tunnustus laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta. Jokainen Sinettiseura tarkistetaan 2 - 3 vuoden välein.  JoUS on viimeksi auditoitu vuonna 2014.

Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valo ry:n ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Sinettikriteerit. Lue lisää asiasta Sinettiseura esitteestä.

Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua. Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset - vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat - jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Ryhmien, vanhempien ja valmentajien pelisäännöt kaudelle 2015-2016.

#